We hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan weer talloze verbeteringen. We denken de meeste en veel gehoorde feedback van u van het afgelopen jaar verwerkt te hebben. Rond 1 maart 2022 zullen de nieuwe versies beschikbaar komen in de App Store en Google Play Store. En ook de nieuwe Windows-versie is dan beschikbaar. In dit blog vertellen we u graag wat er verbeterd is en wat er is toegevoegd aan de apps.

Verbeterde kaartweergave

De kaartweergave is behoorlijk opgefrist met nieuwe iconen en een verbeterd gedrag bij in- en uitzoomen. Vuurtorens zijn toegevoegd en we geven de belangrijkste VHF kanalen beter weer. Teksten op de kaart zijn beter leesbaar en op veler verzoek hebben we de weergave van namen van plaatsen heel erg verbeterd. U kunt nu ook op een plaatsnaam zoeken.

Vaarweginfo.nl

Alle informatie van Vaarweginfo.nl (zoals brugopeningen, de hoogtes en breedtes daarvan en de bedientijden) wordt nu integraal door ons overgenomen, tenzij onze redactie daar verbeteringen op heeft aangebracht. Verbeteringen die we vaak ook dankzij de meldingen van onze gebruikers kunnen doorvoeren. De informatie wordt nu elke twee weken bijgewerkt in de app, net als de informatie en posities van boeien van RWS.

Importeren van routes

U kunt nu met één click een route importeren in uw app, bijvoorbeeld via www.waterkaarten.app/routes of als iemand een route met u deelt via bijvoorbeeld e-mail of WhatsApp.

Points of interest

Zoals we in de vorige nieuwsbrief al schreven, hebben we meer dan 15.000 redactionele verbeteringen doorgevoerd. Veel informatie van jachthavens is bijgewerkt op aangeven van die jachthavens en veel jachthavens bevatten nu ook een plattegrond. Watersportverenigingen waar passanten welkom zijn, worden nu op de kaart als haven (het blauwe icoon met het ankertje) getoond.

Nieuw! Zien en gezien worden met AIS+

De grootste toevoeging is ongetwijfeld AIS+. U vindt hiervoor de knop rechtsboven in de kaartweergave. Hiervoor is wel een internetverbinding nodig. U ziet dan de schepen in uw buurt die zijn uitgerust met AIS en de schepen waarvan de schipper gebruik maakt van onze Waterkaarten app. En voor dat laatste staat de + in AIS+.

1 account voor al uw apparaten

Voorheen moest men apart een licentiecode aanvragen als men Windows wilde gebruiken. Met de nieuwe versie kunnen alle gebruikers, of u nu een maand-, seizoens- of jaarabonnement voor de app heeft, ook gebruik maken van de Windows-versie en vice versa. U kunt onze app met 1 abonnement op 3 toestellen installeren en gebruiken.


De nieuwe app is stabieler en sneller. De afgelopen maanden is uitvoerig getest met een grote groep van testgebruikers. Zij gebruiken de nieuwe app nu al een tijdje en zijn enthousiast. Binnenkort komt er ook een update van de kaarten (onderlaag), waarin we ook meer informatie langs de kust gaan opnemen.

In de komende maanden werken we door aan technische verbeteringen en aan de routeplanner. Gedurende het seizoen zullen wij echter weinig nieuwe functionaliteiten releasen om de werking van de app niet te verstoren. En zoals altijd blijven wij uw feedback waarderen, want zo kunnen we onze apps nog beter maken. En wilt u ons helpen? Dan zouden we heel blij zijn met uw 5 sterren in de App Store van Apple of de Google Play Store.

Bron: https://waterkaarten.app/nieuws/nieuwe-versie-vaarseizoen-2022-komt-eraan/