Hieronder een aantal punten die in de pdf: Jaarplan 2022 van het Watersportverbond worden genoemd. De volledige pdf is hier te bekijken. Als u op de grote foto onderaan klikt is de video van het jaarplan te bekijken. 

Missie (Waarom wij bestaan)
Het Watersportverbond wil Nederlanders een leven lang laten genieten op het water.
Wij zijn het Watersportverbond.

Visie (Waar willen wij naar toe)
Het Watersportverbond zorgt er samen met haar leden en partners voor dat Nederlanders veilig, succesvol en met veel plezier het water op kunnen gaan. Wij zijn de eerste zomersport van Nederland. Watersport is voor Nederlanders in de zomer wat schaatsen is in de winter. Het Watersportverbond is actief van topsport tot recreatiesport en in verschillende disciplines. Wij zijn op al deze niveaus ambitieus. De beleving en beoefening van de watersport verandert, maar het delen van ervaringen wordt alleen maar belangrijker. Daar ligt onze kracht.

Waarden (Wij zijn ambitieus)
Wij creëren een veilige en diverse sportomgeving, waarin we open en eerlijk tegen elkaar zijn Wij hebben respect voor de natuur en de omgeving Bij ons gaan traditie en vernieuwing hand in hand Wij herkennen, erkennen en waarderen het werk van vrijwilligers en medewerkers.

Doelstellingen Recreatiesport
Het aantal aangesloten watersporters bij het Watersportverbond neemt toe. Dit komt tot uitdrukking in een (gemiddeld) hoger ledental bij aangesloten verenigingen en een groei van het aantal aangesloten verenigingen. Wedstrijdsport Wij bereiken een groei van het aantal actieve wedstrijdsporters. Voor talenten zorgen we voor doorstroming naar het landelijke talent- en topsportprogramma. Topsport Wij zijn het beste zeil- en windsurfland van de wereld en gaan ook voor succes in de nieuwe Olympische disciplines (zoals kitefoilen). Bij kanoën zetten wij in op vaste deelname aan de Olympische Spelen en de World Games.

bron: https://www.watersportverbond.nl/media/trcgl44d/6-jaarplan-2022-def.pdf